Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

07:30 - 21:00 uur

Zaterdag

07:30 - 15:00 uur

 

Uw fysiotherapeuten

 

JohanPaulissen

 

Petra Versteegh

 

Andullatie Therapie bij Fysiotherapie SchinnenHeeft u pijnklachten?
Bent u door  pijn niet meer in staat om aan uw fysieke belastbaarheid te werken, dan adviseren wij gebruik te maken van Andullatietherapie. 

Andullatie therapie
Andullatie therapie helpt de pijn te verminderen door het revitaliseren van de cellen in uw lichaam. Anduallatietherapie heeft drie effecten in het lichaam:

  • De doorbloeding wordt gestimuleerd tot op het niveau van het kleinste haarvaatje.
  • Het lymfesysteem wordt gereinigd (lymfedrainage).
  • Iedere spiercel in het lichaam wordt individueel van hernieuwde energie voorzien.

Het directe gevolg van slechts 15 minuten Andullatietherapie is dat pijnklachten sterk verminderen tot verdwijnen.

 Rugklachten, spierkrampen, nekklachten, pijn ten gevolge van fibromyalgie, reuma etc. worden sterk gereduceerd. De rug wordt weer soepeler en beweeglijker.  Blijf niet langer lopen met pijnklachten en kom ervaren wat Andullatietherapie voor u kan betekenen.

De meerwaarde van andullatietherapie
Andullatietherapie heeft een meerwaarde voor  patiënten van Fysiotherapie Schinnen. Het biedt kansen aan mensen die nu niet in staat zijn om aan hun fysieke belastbaarheid te werken omdat ze te veel pijn hebben of een gebrek aan energie. Tevens kan het gebruikt worden in een acute fase waar de pijn op de voorgrond treedt en de spierspanningen te groot zij om manuele therapie toe te passen. 

Andullatie Therapie als pijnbestrijding bij Fysiotherapie SchinnenSneller herstellen
Ook na een intensieve fysieke training of na een stressvolle periode kan deze therapie bijdragen aan een optimaal herstel en revitalisering. Tenslotte zijn er natuurlijk ook de chronische pijn patiënten die nu hun levenskwaliteit handhaven door het gebruik van medicatie. Het is de uitdaging van Fysiotherapie Schinnen om voor deze patiënten de oplossing te vinden voor een pijnvrijer leven met minder medicatie. Andullatie kan daar aan bijdragen.

Levenskwaliteit vergroten
Zowel in preventieve als curatieve zin liggen er dus aanknopingspunten voor Andullatietherapie. Samen met de expertise van de fysiotherapeut, de specialist in beweging, kan dit de levenskwaliteit van heel wat mensen vergroten: leven is immers bewegen."

Voor meer informatie kunt u terecht op ons inloopspreekuur. Tijdens een vraaggesprek en eventueel een onderzoek een inschatting gemaakt wordt van de potentiële meerwaarde van andullatie. De waarde kan zowel preventief als curatief zijn. U kijgt eenmalig een vrijblijvende sessie andullatie therapie aangeboden als kennismaking. 

Fysiotherapie Schinnen biedt deze therapie aan als:

  • Onderdeel van een behandeltraject, waardoor het vergoed wordt door zorgverzekeraars
  • Onderdeel van een Fysiofitness abonnement
  • Onderdeel van het Bewegen op Maat  VIP programma, om sneller te herstellen na inspanning. Dit is zeker geschikt voor mensen met weinig energie zoals burn-out, fibromyalgie, oncologie, etc.

Hiernaast kunt u voor het gebruik van deze therapie een "strippenkaart" kopen om de andullatie therapie zonder verdere behandeling of abonement wilt gebruiken. U kunt hierdoor zelf uw pijnklachten onder controle houden, het power-nap programma gebruiken na een stressvolle periode, of bijvoorbeeld het programma voor slaapstoornissen gebruiken. 

Kosten
Wij hebben twee strippenkaarten, één van  € 150 voor 10 sessies en één van € 250 voor 20 sessies.
Indien u bij ons in behandeling bent, kunt u gebruik maken van de andullatie therapie voor € 15 per sessie. U hoeft dan geen strippenkaart aan te schaffen.

De Gezondheidswijzer van januari 2014 (Pdf, 740 Kb) heeft aandacht besteed aan de inzet van Andullatietherapie in het algemeen en Fysiotherapie Schinnen in het bijzonder.