Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

07:30 - 21:00 uur

Zaterdag

07:30 - 15:00 uur

 

Uw fysiotherapeuten

 

JohanPaulissen

 

Petra Versteegh

 

Fit worden in de herstelfase van kanker
Na afloop van de medische behandeling start de herstelfase. Veel mensen kampen in deze periode met restklachten van de medische behandeling of de bijwerkingen daarvan. Veel voorkomende fysieke problemen zijn: vermoeidheid, littekenvorming, lymfoedeem , spier- en gewrichtsklachten, maar ook op het mentale vlak kan het veel van u vergen: minder vertrouwen in eigen lichaam, angst, verwerking en spanningsklachten. Dit alles heeft gevolgen op uw kwaliteit van leven.

Ook in deze fase zal de therapie gericht zijn op de diverse vlakken zoals uithoudingsvermogen, spierkracht en beweeglijkheid, maar nu is het doel het verhogen van uw belastbaarheid zodat u uw werk, sport en andere activiteiten zo optimaal mogelijk kan hervatten en/of uitvoeren. Belangrijk in deze fase is het leren herkennen van de nieuwe fysieke grenzen, en het op eigen wijze leren omgaan met (soms blijvende) beperkingen en/of veranderingen.
Maak nu een afspraak met Michelle Verbeek.

Vergoeding
Oncologische fysiotherapie vindt plaats op verwijzing van de specialist. Vergoeding vindt in het algemeen plaats door de alle ziektekostenverzekeraars vanaf de twintigste behandeling vanuit de basisverzekering voor 1 of 2 jaar afhankelijk van de diagnose en medische behandeling. Een aanvullende verzekering geeft recht op vergoeding voor de eerste twintig behandelingen. Bij geen verwijzing van specialist vindt vergoeding plaats vanuit uw aanvullende verzekering en kunt u ten alle tijden gebruik maken van onze directe toegankelijkheid.

Heeft u meer begeleiding nodig dan alleen van de fysiotherapeut, kunt u via onze revalidatiearts worden doorverwezen naar andere disciplines zoals diëtist, ergotherapeut en psycholoog.

Heeft u vragen of wilt u wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

Kanker je zal er maar mee te maken krijgen.
Terug naar de volledige tekst