Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

07:30 - 21:00 uur

Zaterdag

07:30 - 15:00 uur

Johan Paulissen en Michelle Verbeek zijn beide gecertificeerd "Romp Balans Trainer" (RBT) en zijn aangesloten bij het landelijke VelDon® - netwerk. Dit is een landelijk netwerk van gecertificeerde paramedici die bewegingsanalyses maken van o.a. lage rug en bekken op spierniveau. Directe feedback en statistiek geven inzicht in test & trainingsresultaat. Coördinatie en stabiliteit gerelateerde klachten worden effectief behandeld of voorkomen. Toepassingsgebieden liggen zowel binnen de paramedische praktijk als in sport & bedrijfsleven.

VelDon® ontwikkelde de innovatieve "Romp Balans Trainer" . Met deze evidence-based RugBalans Test- en Trainingsunit beoordelen (en behandelen zo nodig) gecertificeerde paramedici, de actieve stabiliteit van de lage rug. Met een zender op de "Romp Balans Trainer" en een ontvanger op het beeldscherm wordt de rugfunctie middels een computerprogramma inzichtelijk vastgelegd.

Met de training, uitgevoerd met de "Romp Balans Trainer" , wordt, naar aanleiding van de PAR-test analyse, de houding en belastbaarheid van de lage rug verbeterd.

Deze sessies, uitgevoerd in het trainingscentrum, zijn zeer effectief, zeker als deze gecombineerd worden met huiswerkoefeningen thuis.

Het transparante karakter, het snel zichtbare behandelresultaat en de eenvoud van de methodiek maken dat deze methodische aanpak naadloos aansluit bij de vraag van zorgverzekeraars de verleende zorg transparant te doen zijn in doelmatigheid en noodzakelijkheid.

  • De "Romp Balans Trainer" maakt het mogelijk om driedimensionele bewegingsanalyses te maken door middel van een zadel met een 2 * 3D-kantelmechaniek.
  • De "Romp Balans Trainer" zorgt er voor dat -de "juiste rug-en buikspieren" getraind worden, die primair zorgen voor de coörindatie en de stabiliteit van de lage rug. Dit in tegenstelling tot de traditionele rug-en buikspieroefeningen, die met name instaan voor het in beweging brengen van de wervelkolom door gebruik te maken van grotere krachtmomenten.
  • De "Romp Balans Trainer" heeft in wetenschappelijk onderzoek goede resultaten laten zien. Momenteel wordt De "Romp Balans Trainer" verder onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten van Leuven ( KU Leuven), de university of Limerick en de universiteit van Cardiff.
  • De "Romp Balans Trainer" is breed inzetbaar:

Het kan kan preventief ingezet worden voor bijvoorbeeld mensen met een zittend beroep.

Het kan ook als test -en behandelingsmethode worden ingezet voor mensen met lage rugklachten.

Hiernaast biedt het een behandelgsmethode na bijvoorbeeld een herniaoperatie.

Voor sporters is het systeem een middel om hun prestatie te verbeteren. Dit geldt met name voor wielrenners, schaatsers en paardrijders.